Workshop
Jasper Boekbinder
Workshop
12/10/2016
2 min
0

Workshop sculpturen met KDV Les Enfants

12/10/2016
2 min
0

Afgelopen zaterdag  workshop ijssculpturen maken in Delft. Dit keer met kinderdag verblijf Les enfants. 20 dames dat beloofd wat voor de creativiteit 🙂

Om een uurtje of 10 stond alles klaar. Terwijl de leidsters binnendruppelde een lekkere kop warme chocolade melk natuurlijk met slagroom. Iedereen moest alvast even aan het ijs voelen. Ja het is echt koud !

Smelt het ijs niet?

Iemand vroeg me: Als het ijs hier al een uurtje staat smelt het dan niet?

Het antwoord is heel simpel: Ja, als het boven de 0 graden is smelt het ijs. Maar dit gaat heel langzaam en als het ijs een beetje opwarmt kun je het ook beter bewerken.

Sterker nog het ijs word bij -18 graden bewaard dit is veel te koud als je het van -18 naar + 10 zou brengen en gelijk gaat sculpturen breekt het ijs. Gooi maar eens een ijsblokje in een warm drankje. dat hoor je ook kraken en breken.

Zo is dat ook bij sculptuur ijs. Dus het gaat eerst van -18 de dag ervoor naar en koeling waar het -5 graden is. Dat gaat het ’s ochtend in een koelbox om nog een paar uur verdere te acclimatiseren.

Als onze workshop begint is het blok ijs dus eigenlijk al meer dan 24 uur aan het opwarmen.

De workshop

Na de uitleg en het onthullen van het Thema: Spreekwoorden. Zijn we lekker aan de slag gegaan met het ontwerpen, carven en fine tunen. Uiteindelijk met een prachtig resultaat.

Dames bedankt voor de gezelligheid (en de koekjes :))

Workshop op locatie

Wil je zelf ook een workshop ijssculptuur maken als bedrijfsuitje op je eigen locatie? Neem dan gerust contact met ons op. 085 – 4011142 of vraag een offerte aan.

Review IJssculpturen Delft

Alles ligt al klaar. De ijsblokken zitten nog even in het plastic vanwege de wind.

Nog even een warme choco voordat we beginnen met de workshop

Workshop ijssculpturen maken in delft.

IJssculptuur maken in Delft

ijssculpturen_delft_kdv-les-enfants5

Facts:

Locatie: Delft

Datum: 10 december 2016

Programma: Workshop IJssculpturen maken

Gezelschap: KDV Les Enfants

Aantal personen: 20

Reacties
Categorieën