Wat is ijssculpturen? Uitleg Icecarven

Wat is ijssculpturen? Uitleg Icecarven

IJssculpturen is simpel gezegd beeldhouwen met grote blokken ijs. Je hebt een blok ijs en daar schaaf of hak je delen vanaf totdat je de gewenste vorm hebt gekregen.

Techniek ijssculptuur maken

De techniek die je gebruikt bij het maken van een ijssculptuur is eigenlijk de kunst van het weghalen. Net zoals bij beeldhouwen en zandsculpturen. Dit is dus precies tegen over gesteld van bv boetseren waarbij je de vorm van het beeld/sculptuur steeds veranderd en ook materiaal toevoegt tijdens het sculpturen.

Smelt het ijs niet?


Zekers wel! Ondanks dat het ijs op een speciale manier word gemaakt is en blijft het ijs. Zodra de temperatuur boven 0 graden Celsius komt begint het ijs te smelten. Maar dit is geen probleem. omdat we met grote blokken ijs werken 25 cm duurt het lang voordat een blok ijs gesmolten is.

Sterker nog de blokken ijs die wij gebruiken worden al ruim van te voren uit de vriezer (-18C) gehaald om en beetje op temperatuur te komen. Als het blok ijs nm te snel opwarmt breekt het. denk maar eens aan een klein ijsblokje wat je in een warm glas cola gooit :)

Is het ook mogelijk om workshops te volgen?


Het is mogelijk om workshops te volgen. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor teambuilding en bedrijfsuitjes. Deze workshops kunnen overal in Nederland worden gehouden zowel binnen als buiten.

Waar kan ik blokken ijs kopen?


De beste blokken ijs komen bij vandaan. Alle blokken zijn in zowel kristal helder als in Wit verkrijgbaar. De volgende maten worden geleverd:
  • Klein IJsblok 25*25*12
  • Vierkant IJsblok 25*25*25
  • Groot IJsblok 100*50*25

Alle blokken ijs zijn geschikt voor ijssculpturen en worden verpakt geleverd in een plastic zak met een doos eromheen

Wat is ijssculpturen (recap)


Voor ijssculpturen heb je nodig een blok ijs carving tools en een hoop geduld. Met ijssculpturen maak je een sculptuur (beeld) van ijs

Aanvullingen


Aan dit artikel word continu gewerkt. Mocht je dingen missen of een leuke aanvulling hebben. Laat dan hieronder even een reactie achter.

In dit artikel heb ik de vraag proberen te beantwoorden : wat is ijssculpturen?
Reactie plaatsen